Lengkuas oh lengkuas..!!




Harini adikku bell balik
so plan nak masak "udang masak lemak cili api" (wheeew...)
na.....
nak dijadikan cerita punyela bengang arini aku cari lengkuas kat GIANT n beberapa fresh market tak jumpe-jumpe jugek ape yang namenye lengkuas....
punyela kehulu-kehilir cari x jumpe-jumpe....

persoalan kajian: Adakah lengkuas di sekitar kawasan kk sudah mengalami kepupusan?....wheeeew...!

fedup jugak!....dan akhirnya aku mengambil keputusan untuk guna je bahan yang sedia ade.....huhu....

x pe..... pesanan kpd cik lengkuas....kalu aku jumpe ko.....ko tau la aku nak wat ape ngan ko....haha...(azri ape kau buat)
Posted on 9:20 AM by azri and filed under | 8 Comments »

8 comments:

lAl said... @ May 18, 2009 at 10:33 AM

cara hg tulih sentap kat sini mcm pondan plak...wahahahah

FYZA -LULA said... @ May 18, 2009 at 7:44 PM

wa..ko duk kat oversea ke azri..lengkuas pun x jumpa..
nnt ak balik ums aku bawak'n lengkuans dr tanah air k..hehe..

pijol@fizul said... @ May 19, 2009 at 4:13 AM

tringat aku kata2 ko nak masakkan aku 'udang masak apa ntah' sebelum aku balik aritue...tp mimpi jak la kan....

azri said... @ May 19, 2009 at 10:25 AM

2 hilal:ok lal fine....!!hang cari pasal hee...
2 fyza:ok aku tunggu lengkuas hang...
2 pjol:alaaa....bkn x nak watkan tp x sempat r....kan mase 2 kite bz gile....huhu...x pe t ko dtg joho aku watkan he..hihi...insyaallah...

pijol@fizul said... @ May 20, 2009 at 6:19 AM

klu ada rezeki dan keiklasan dari ko, insyaALLAH la dapat gak nanti....

mia shuhada said... @ May 21, 2009 at 7:51 AM

su teringin nak makan udang sambal tumis cam azri wat aritu...

tak aci belle dapat makan sebelum balik...huhuhuhu

azri said... @ May 22, 2009 at 3:25 AM

shu ni bkn azri x nak watkan tp mase aritu kan kite bz gile dari pagi an....x pe...t dtg joho p la umah....haha....t owang msk an...ahak ahak...!!

Zarina said... @ June 1, 2009 at 6:30 PM

lengkuas pun xjmpe.. pe la ko ni azri oi....