KETAM MAKAN SATE?




Once upon a time.....di "Pulau Gaya"

ari2 pegi pulau gaya ade wat research ckit, penduduk kat sini rata-rata duk kat kg.air ataupun buat umah atas air....cm2....zassss.....!(nak tau lebih pasal p.gaya ni type la sndri kat google k)
yang aku nak cite kt sni adalah haku boleh plak! ternampak seekor ketam sedang memakan "sate"...beb!(Untuk pengetahuan smua sate tersebut bukan sate kajang au..) ni sate pulau gaya...x da jual dimana-mana..nak tau lebih lanjut boleh jumpe aku...t aku cite panjang ckit drpd ni...wheeew,......
ni betul-betul ni bukan men men....

ntah la pelik gile....satu lagi aku tanye r kat pak cik y jual sate berdekatan...
cmne ketam tu boleh dapat sate tu...pakcik 2 kate...ntahla nak....
pakcik pon x tau....(mesej y nak disampaikan disini adalah pakcik tersebut curiga bagaimana sate beliau boleh diambil dengan begitu mudah atau ketam tersebut telah menjalani latihan khusus spt y diambil oleh James Bond/Charlies angel)akakaka...
masuk kali ni da 2 kali nampak ketam buat bende2 pelik....yang aku x pernah nampak....
ari2 sekali nampak ketam panjat "pokok bakau" mase p "KK WETLAND"....

p/s: nampaknya ketam zaman skunk ni da ade hobi baru r...."makan sate dan panjat pokok...."
p/s kpd ketam: aku harap ko "ketam" mintak r ngan pak cik jual sate tu kalu ye pon nak makan sate....
Posted on 9:49 PM by azri and filed under | 4 Comments »

4 comments:

pijol@fizul said... @ June 2, 2009 at 7:17 AM

hahaahahahah..klakor..

zarynn said... @ June 2, 2009 at 10:56 PM

ko ni macam2 la azri oi.. ketam pun jadi bahan cite ko... hihihiihiiiii

miss mumun said... @ June 10, 2009 at 12:10 AM

ketam alaf baru.. sape punye sate ketam tu rembat?

aisya istimewa said... @ August 7, 2009 at 10:46 AM

- aku suke la baca blog ko ni...