Anjing or Dog or What?





a dog has no use for fancy cars
or big homes or disigner clothes
a waterlogged stick will do just fine
a dog doesnt care if you're rich or poor
clever or dull, smart or dumb
give em your heart
and he'll give you his

how many people can you say that abot?
how many people can make you feel rare and pure and special?
how many people can make you feel extraordinary?

just think about it....


Beberapa hari dalam minggu ini aku sedikit tension dengan tesis n final exam yang bakal tibe dan banyaklah jugek kirenye menghabiskan mase dengan menonton movie.....
antra movie yang aku telah layan adalah:


1) Marley & Me(baru sempat nak habiskan setelah bersambung2)

2)Hotel for Dog


3)Shinjuku Incident


Ape yang aku nak share kat sini adalah movie Marley & Me dan juge Hotel for Dog yang berkisarkan pertalian persahabatan diantara manusia dan anjing/dog.

Macam tak percaye plak disebalik persahabtan ni antara manusia dan haiwan, ade sesuatu yang tersirat yang boleh diambil iktibar daripada cerita tersebut.

Tuhan memang maha kaya setiap makhluk yang diciptakannya tentu ada hikmah kewujudannya...

Memang sangat menyentuh, curiga dan kadang kala kita as mankind tak perasan dengan nilai tersebut.



p/s: Setiap yang hidup di muka bumi ini ade hikmah penciptaanya....

Posted on 10:32 AM by azri and filed under | 5 Comments »

5 comments:

pijol@fizul said... @ April 15, 2009 at 11:28 AM

yer setiap yg berlaku mahupun setiap yg diciptakan adalah ada hikmahnya...jgn sesekali memandang sinis walaupun benda itu hanyalah sebutir pasir....(paham ker...klu tak paham call pijol...hahahah)

mia shuhada said... @ April 15, 2009 at 11:33 AM

aik...movie jangan tegur tak letak plak...tadi baru kita tengok kan...hehe

blackstylus said... @ April 15, 2009 at 11:40 AM

Dog is the best human friend!!!

jangan tegur azri xleh letak lg, kena pi temankn ak tgok dlu br bleh post kt cni.... huhu.. sampai ati...

azri said... @ April 15, 2009 at 11:40 AM

movie jangan tegur next post....hihi....

pijol@fizul said... @ April 15, 2009 at 1:05 PM

ala nanti next post dah tak fresh dah...hehehe