NAK SERIBU DAYA TAK NAK SERIBU DALIH!! hoho....


Akhirnya,terupdate la jugak blogku sesudah berbulan-bulan lamenye.........tajuk di atas ni selalu digunakanku dalm tempoh beberapa bulan bekerja ni...(kak su pinjam idea ckit)
pikir-pikirkan!!
wassalam


Posted on 8:47 AM by azri and filed under | 1 Comments »

SAHABAT DAN KONVOKESYEN




Salam,

Alhamdulillah, syukur akhirnya bewkesempatan owntalk menaip,

1) Gembireew... x tewhinggeew coz x sabar nak bewjumpeeew dengan sahabat yang lameeew x bersueeee mukeeeee....

2) Insyallah akan bergraduate ....

3) Tempat jatuh lagiiiiieeee dikenang inikent pule tempat beewwwmain akakakakaka....huhuhuhuhu....memang banyak aku maen an an an....
4) Schedule terakhir rasenyeeeee p begayeeee umah2 kat area KK...hohoho....


p/s: UMS tunggu....( i vill b bak)
Posted on 10:49 PM by azri and filed under | 0 Comments »

LAGI 4 HARI (HUHU.....)


akhirnya.....terupdate gak blog ni yek!

NIKMATI BULAN RAMADHAN YANG DAH TINGGAL BEBERAPA HARI LAGI NI......


Posted on 9:34 PM by azri and filed under | 4 Comments »

KETAM TARIK AKU TARIK....!!!(ketam vs azri)akaka....


syukurla nak...!!



tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermain...akakaka....

gelanggang pergelutan aku vs si "KETAM"
(kali ni aku tak sempat amek pic ko ketam..i will be back)


alhamdulillah....sukur....
semalam aku p mancing ngan uncle aku.....
walau bhujan bpanas....tp y penting mmg segonok gile....

n macam2 berlaku.....tp sebelum 2..nak cite pasal aku dapat ikan sembilang n citer pasal "KETAM"....nak tau mase dah kuarkan mate kail dari mlut ikan kat atas batu 2...ikan 2 tmasuk dalam lobang.....celah batu 2.....then nak tau ape jadi....ade ketam kat dalam 2....nak dijadikan citer....aku nak kuarkan r ikan tu dari celah batu 2...then boleh plak ketam kat dalam lobang tu men tarik2 ikan tu ngan aku....ketam tu tarik ekor ikan, aku plak tarik kpale ikan....memang sungguh DRAMATIK r.......aku pon nek gelak tengok telatah ketam tu(aku rase ketam 2 pon msty gelak tengok tlatah aku..akakaka)....(mmg pelik an tp ni citer betul ni...nak tau lebey lanjut...t jumpe aku citer...akakakaka...or boleh hubungi di talian y korang tau an!!)

first nampak KETAM panjat pokok...
then KETAM makan sate.....
kali ni plak main tarik-tarik ngan KETAM...
ko ni KETAM mmg klaka r....(ntah ape lagi r lpas ni ko nak bgurau ngan aku KETAM)
pjol!!...aku rase skunk ni...bukan manusia je unik....KETAM pon unik gak r.....

kesimpulan drpd citer ni adelah....SEGONOKNYEEEEEEE>>>>>>>>>>......

P/S: KETAM ko semakin berani.....ko semakin berani men tarik2 ngan aku....ko mmg klaka r KETAM>>>>>>.....(coming soon "WARKAH KEPADA KETAM" nantikan.........)
Posted on 7:49 PM by azri and filed under | 4 Comments »

KAWIN......KAWIN.......

ni adalah halangan y pertama....haa nampak pihak pengantin laki ngah
selok kocek...
nak kuarkan angpaw (heheh! kayo den...koyo)


baru lepas halangan pertama, ade 4 lagi halangan(sabojela nak oi)


Haaaaaa....ni nak citer pasal owang "kawin" ni....
ahad aritu anak bangsu maklong kawin...

ni nak citer pasal adat lani.....
kalu kat joho ni kadang2 kalu nak bersanding pengantin lelaki kene berarak diringi paluan kompang menuju ke rumah pengantin pompuan...(ala dekat je dari rumah sebelah)
nak dijadikan cite....

biasenye ade sesi roadblox dari pengantin pompuan ...so kalu pengantin lelaki nak masuk umah kene r bagi angpaw mase kene blox dr pihak pompan....

nak dijadikan citer lagi.....kami dari pihak pompan telah mengenekan sebanyak 5 roadblox kpd pihak lelaki.....(secara x sengaja)

memang klaka giler mase 2...bayangkan r...sampai 5 blox beb!....(sabo jela beb!!)

untuk keterangan lanjut berkenaan sesi tersebut...bolehlah hubungi saya ditalian yang korang tau.....akakakakaka.....


p/s: syukurlah nak...!! segale-galenye selamat....whheeeeeeuuuuw......
Posted on 5:26 PM by azri and filed under | 0 Comments »

SUKE !



Alhamdulilllah, selamat sampai ke kampong halaman....setelah bebebebebeberapa bulan x balik..... syukur alhamdulillah.....x de idea nk post ape2.....

p/s: ketenangan ade padanye.......(syukurlah nak.....!)
Posted on 7:51 PM by azri and filed under | 5 Comments »

Ajal & Maut (Hargailah nyawamu.....)


Salam....(cam lame giler dalam blog x bagi salam an...)

bende ni bg sesetengah owang mgkin kecik je sebenanye...
tp bende kecik...kekadang boleh jadi bende besar beb kalu x ditangani dan dikawal secara berhikmah....
tetibe je nak share...kat owang2 yang jengok bloog aku...

camni citenye....

"masalah " adalah perkare y datang dan pergi (mungkin ade sesetengah yang phm....zass....!!)
ade owang penah cakap kite adalah orang pandai(amin*)dan perlu menghadapi sesuatu tu dengan pandai lah kan.... bukan....b***h....

tadi( iaitu jam 2.30pm aku pandu kete)kat traffic light....aku termengelamon....ttg sesuatu.....
nak tau ape jadi....(ala....owang len mgkin bukan kesah pon....) lepas sadar dr mengelamon....masuk gear 1 terus je jalan....."ngeri beb",....mase tu lampu "merah"(merah beb merah).....aku ingat da ijau dah....
naseb bek.....mase tu syukur sangat x de kete.....(YA ALLAH!!)

p/s: perbanyakkan istigfar.....Azri....!!
Posted on 12:56 AM by azri and filed under | 2 Comments »

KETAM MAKAN SATE?




Once upon a time.....di "Pulau Gaya"

ari2 pegi pulau gaya ade wat research ckit, penduduk kat sini rata-rata duk kat kg.air ataupun buat umah atas air....cm2....zassss.....!(nak tau lebih pasal p.gaya ni type la sndri kat google k)
yang aku nak cite kt sni adalah haku boleh plak! ternampak seekor ketam sedang memakan "sate"...beb!(Untuk pengetahuan smua sate tersebut bukan sate kajang au..) ni sate pulau gaya...x da jual dimana-mana..nak tau lebih lanjut boleh jumpe aku...t aku cite panjang ckit drpd ni...wheeew,......
ni betul-betul ni bukan men men....

ntah la pelik gile....satu lagi aku tanye r kat pak cik y jual sate berdekatan...
cmne ketam tu boleh dapat sate tu...pakcik 2 kate...ntahla nak....
pakcik pon x tau....(mesej y nak disampaikan disini adalah pakcik tersebut curiga bagaimana sate beliau boleh diambil dengan begitu mudah atau ketam tersebut telah menjalani latihan khusus spt y diambil oleh James Bond/Charlies angel)akakaka...
masuk kali ni da 2 kali nampak ketam buat bende2 pelik....yang aku x pernah nampak....
ari2 sekali nampak ketam panjat "pokok bakau" mase p "KK WETLAND"....

p/s: nampaknya ketam zaman skunk ni da ade hobi baru r...."makan sate dan panjat pokok...."
p/s kpd ketam: aku harap ko "ketam" mintak r ngan pak cik jual sate tu kalu ye pon nak makan sate....
Posted on 9:49 PM by azri and filed under | 4 Comments »

Warkah Kepada Selipar



Puisi bertajuk: "Seliparku Putus"

ko itam (QS)
walau itam tp menawan
tp skunk... ko da putus....(lex azri lex...)
jauh tau aku beli ko...(OZ beb OZ)
owang mane tau aku cedey....
x tau kan mmg x tau....

smua orang x hirau pon kalu ko putus...
tp haku....tp haku....
hanya haku yang tau....

walau ko hanya selipar
walau ko hanya dibawah telapak kakiku
walau ko tidak bernyawa
walau ko mmg itam
ko tetap sentiase bersamaku...

owh selipar....
"Selipar ku putus....."

p/s: ko tetap di hatiku.....
Posted on 9:54 AM by azri and filed under | 7 Comments »

"MEN" TAKOTKA!!

DRAMA YANG SUNGGUH DRAMATIK!

Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Memasing nak nunjuk siapa yang paling

terer. Mereka pun mengadakan

sebuah pertandingan tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi

kesempatan untuk memulakan pertandingan.

Lalu diapun terbang secepat kilat, tak sampai 2 minit dah balik. Mukanya penuh dengan

lumuran darah, dan menyeramkan. Terus dia berkata

"Nkorang nampak kampung kat seberang bukit itu ?" Yangdua ekor pontianak tu ngangguk,

"Iya, nampak." "Satukampung tu itu...habiissss aku kerjakan!!!!"

Anginjugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini giliran

pontianak yg setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelibat jugak,

tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran darah.

"Nkorangnampak Bandar tu ?", katanya dengan muker yg kerek

"Iya,nampak", yang dua ngangguk juga. "Satu bandar itu juga habiiissssss!!!",

kata pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram," ha ha ha hah".

Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak.

Dia pun tunjuk skill terbang cam kilat. Amat lah terperanjat nya dua sahabatnya,

sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh cucuran darah dimukanya...

Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata, "Gilaa ahh dia ni tak

sempat aku nak duduk dia dah balik, memang dia paling power".

Sambilmengosok gosok idong nya pontianak tu pun berkata,

Ngkorang nampak tembok batu tu ?"

"Nampak! Nampak!", kata yang 2 ekor tu...

"Err aku tadi tak nampak".

llaa...ghupe nyer yang last tadi telango tembok..sian bedarah mukenyer...

ahak ahaka ahk
Posted on 10:51 AM by azri and filed under | 1 Comments »

Lengkuas oh lengkuas..!!




Harini adikku bell balik
so plan nak masak "udang masak lemak cili api" (wheeew...)
na.....
nak dijadikan cerita punyela bengang arini aku cari lengkuas kat GIANT n beberapa fresh market tak jumpe-jumpe jugek ape yang namenye lengkuas....
punyela kehulu-kehilir cari x jumpe-jumpe....

persoalan kajian: Adakah lengkuas di sekitar kawasan kk sudah mengalami kepupusan?....wheeeew...!

fedup jugak!....dan akhirnya aku mengambil keputusan untuk guna je bahan yang sedia ade.....huhu....

x pe..... pesanan kpd cik lengkuas....kalu aku jumpe ko.....ko tau la aku nak wat ape ngan ko....haha...(azri ape kau buat)
Posted on 9:20 AM by azri and filed under | 8 Comments »

"SELAMAT HARI GURU"




Aku ni bukan org yang pandai berkate-kate....

tp apa aku boleh cakap pasal hari guru ni adalah "aku sayang mereka semua"......bile pikir pasal cikgu2 aku automatik hati gua sebak beb!!! tp aku tau orang len x kan tau sebab ni semua pasal ati beb.....bende yang x nampak...!!!

p/s : to adik beradikku...nanty kan kemunculan tazkirah utk korang....coming soon he....haha
Posted on 5:36 AM by azri and filed under | 2 Comments »

"SELAMAT HARI IBU"

syurga itu di bawah tapak kaki ibu
ketenangan itu sentiasa ada padanya....
i love u mama.....!!
Posted on 5:33 AM by azri and filed under | 2 Comments »

Susahnya nak puaskan hati semua orang




Rasullullah bersabda: "Siapa yang ingin dilapangkan rezekinya, dan dipanjangkan usianya, hendaklah ia memelihara hubungan silaturrahim". (HR Bukhari dan Muslim)

Dalam riwayat lain, Ali Karramallahu wajhahu berkata, bahawa Nabi SAW bersabda, "Siapa yang suka usianya dipanjangkan, rezekinya dilapangkan, dan dicegah dari kematian yang buruk, hendaklah bertakwa kepada Allah dan memelihara hubungan kekeluargaan". (HR Abdullah bin Al-Imam Ahmad )


Ya Allah Ya Tuhanku..berikanlah kekuatan kepadaku dan permudahkan segala urusanku....

Posted on 10:31 AM by azri and filed under | 7 Comments »

Untuk cik norti (tag punye pasal)haha...

haa...ni mmg pelik ckit cik norti tp....kirenye related ngan tag cik la ni..haha...

1. Letakkan gambar profile anda.






2. Terangkan maksud gambar itu.

gambar ni adalah gambar saya sedang melipat pusing-pusing/somersaults/flying(kate adikku mas) haha.... di odec,...haha....yang tengah mengguling tula adalah saya....memang epy n enjoy gilerr...lalala....

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu

memberi seribu kenangan kepada saya dan clasmate....haha....
Posted on 9:29 AM by azri and filed under | 6 Comments »

Pandu berhati-hati



haa...kepada sesiapa sahaja yang memandu kenderaan terutamanya warga kempes yang memandu motosikal.....dan juga terutamanya adik beradikku....kalu bawak moto 2 kene fokus...he ape? fokus.....ape?fokus....

p/s: jangan bergurau sende ketika memandu.....senyum pon kire dah ok k...!!!haha....
Posted on 8:45 AM by azri and filed under | 3 Comments »

EXAM HARI KE-3(over slep time exam....wheeew....)

Nep ko sedkit menghuru-harakan exam pagi td beb...hihihi....(klaka la ko ni Nep)

firstly.....kepada kenkawan "selamat menyambut musim exam (final)"....
setiap orang ada perjuangan kan kan kan....so juz do it....


klaka pon ada risau pon ada...
gara-gara cousin aka sahabatku y over sleep time exam(haha....)

nak dijadikan story seperti biase bile masuk je dewan exam
msty pandang kanan kiri dulu sebelum jawab exam

lepas bace doa dalam hati tengok si anep ni x de plak...

eh!!
mane plak budak ni...(dalam hati)
kawan-kawan lain semua dah stat exam
pengawas exam tanye r....eh! kan dah stat exam ni nape x stat jawab lagi.....!#@...


Aku: kawan saya x de dalam dewan ni

Pengawas: dari tadi x nak p tepon or tanye or cari dye
Aku: saya lupe...biasenye dye dah ade
Aku tambah lagi: boleh saya call dye?(dalam hati eh!macam talian hayat la plak)
Pengawas: awak call dye skrg depan saya
Aku: alamak kedit x de plak(dalam hati)
Isan Sari(duk sbelah aku aka watak sampingan):ha amek ni tepon aku....
Aku: bile try call x bleh la pulak.eh si Isan ni..dah tau x de kedit suh call...haha...(klaka la ko ni Isan)
Pengawas: sini saya tepon dye
Pengawas: salam awak anep ye?...(talk dalam line)
suasana dewan: sedikit gelak tawa kawan-kawan lain
Pengawas: cepat datang exam...
Pengawas: owh! dye over sleep la....


however, setelah beberapa minit baru r bodak bername anep ni datang....


hyeee.... macam-macam r kan gelagat kawan-kawan....(keluh hati, gelak hati, bercampur cedey da nak abis kampes life)


p/s: kepada kawan-kawan yang lain sebelum masuk exam tengok-tengok r dlu kawan-kawan kite either dah sampai ke blum sebelum exam 2....

tapi bagueh jugak pengalaman final year ni....ntah aper-aper je y berlaku....haha.....
Posted on 9:40 AM by azri and filed under | 4 Comments »

Anjing or Dog or What?





a dog has no use for fancy cars
or big homes or disigner clothes
a waterlogged stick will do just fine
a dog doesnt care if you're rich or poor
clever or dull, smart or dumb
give em your heart
and he'll give you his

how many people can you say that abot?
how many people can make you feel rare and pure and special?
how many people can make you feel extraordinary?

just think about it....


Beberapa hari dalam minggu ini aku sedikit tension dengan tesis n final exam yang bakal tibe dan banyaklah jugek kirenye menghabiskan mase dengan menonton movie.....
antra movie yang aku telah layan adalah:


1) Marley & Me(baru sempat nak habiskan setelah bersambung2)

2)Hotel for Dog


3)Shinjuku Incident


Ape yang aku nak share kat sini adalah movie Marley & Me dan juge Hotel for Dog yang berkisarkan pertalian persahabatan diantara manusia dan anjing/dog.

Macam tak percaye plak disebalik persahabtan ni antara manusia dan haiwan, ade sesuatu yang tersirat yang boleh diambil iktibar daripada cerita tersebut.

Tuhan memang maha kaya setiap makhluk yang diciptakannya tentu ada hikmah kewujudannya...

Memang sangat menyentuh, curiga dan kadang kala kita as mankind tak perasan dengan nilai tersebut.



p/s: Setiap yang hidup di muka bumi ini ade hikmah penciptaanya....

Posted on 10:32 AM by azri and filed under | 5 Comments »

MEMBERI DAN MENERIMA





"Yang harus kalian ingat adalah jangan pernah menyerah kalah, hiduplah untuk memberi sebanyak-banyaknya dan bukan menerima sebanyak-banyaknya.....
( potongan ungkapan daripada cerita tersebut)


Baru-baru ini aku ada menyaksikan cerita bertajuk Laskar Pelangi yang diadaptasi daripada sebuah novel karya Andrea Hirata ( seorang penulis Indonesia) yang diterbitkan oleh Bentang Pustaka pada tahun 2005. Novel ini bercerita tentang kehidupan 10 anak dari keluarga miskin yang bersekolah (SD dan SMP) di sebuah sekolah Muhammadiyah di pulau Belitong yang penuh dengan keterbatasan.

Secara jujurnya bagi pendapat aku cerita ini mempunyai mesej yang sangat baik bagi kehidupan kita sebagai manusia...yang mana diantaranya kita perlu bersyukur atas nikmat yang telah dikurniakan tuhan....


Posted on 3:52 AM by azri and filed under | 7 Comments »

Khasiat buah pisang







NAMPAK JE MACAM BIASA TAPI LUAR BIASA SEBENARNYE BUAH PISANG NI.....

Pisang mengandungi 3 jenis gula semulajadi - sukrosa, fruktosa dan glukosa yang digabungkan dengan gentian. Pisang memberikan tenaga kepada manusia dengan kadar segera dan berterusan.

Kajian yang telah dibuat menunjukkan bahawa 2 biji pisang mempunyai cukup tenaga untuk senaman selama 90 minit. Tidak hairanlah pisang dijadikan buah utama kepada atlit terkenal dunia.

Bukan itu saja, malah pisang juga amat sesuai untuk mencegah dan merawat beberapa jenis penyakit, menjadikannya amat sesuai dalam pemakanan kita seharian.


Perhatian: Jangan sekali-kali menyimpan pisang dalam peti sejuk. Lepas baca anda semua pasti akan pandang tinggi pada buah pisang.

Rujuk:
http://soleh.net/2007/06/14/khasiat-buah-pisang/
Posted on 11:31 AM by azri and filed under | 5 Comments »

KAWAN






awak sihat kawan?

awak da makan kawan?

family awak semua ok kawan?

awak ada masalah kawan?

sejak kebelakangan ni saya lihat awak mcm down kawan?
awak ok kawan?

p/s: trima kasih kawan!!!......
Posted on 12:34 PM by azri and filed under | 5 Comments »

GUNTING RAMBUT


Pukul 12.30 a.m perkara biasa dlm hidup aku kt uni ni "gunting rambut" membe2 waktu camni,penah satu hari 2 jam 4.00 pagi...

yang peliknye 2 kadang-kadang, sampai 2,3 orang dalam satu mase....emmmmm....


tp ape yang bleh ckp adalah time cmni r....nak wat bende-bende cm 2....nak hrp lepas abis grade 2.....x leh plak nk wat bende2 cmni.....
ye tak....

ntah ape aku ngarut time cmni....cau sin ci.....

Posted on 10:01 AM by azri and filed under | 3 Comments »

Jam 3.00a.m







Sekarang ke nanti?


waktu mcm berhenti plak!!!






dok pikir pekara2 yang x setle g....

nak buat skunk ke? esok ke? nanti2 la?

lapang sebelum sibuk?

bukan tak tahu!!

adooo......

buat sikit2 lame2 banyak jugak bende yang dapat dibuat, lg bek drpd x buat pe2

tp kalu da buat sikit2 mesty dapat mood nk buat banyak2.....!one more time lg bek drpd x buat pe2..


Bangun beb bangun!!..
Posted on 12:17 PM by azri and filed under | 2 Comments »

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDURASUL


Semasa kecil dulu mama pernah bercerita, ketika Baginda Rasulullah(S.A.W) hendak wafat dan malaikat mahu mencabut nyawa baginda...Rasulullah(S.A.W) masih menyebut UMMATI, UMMATI, UMMATI, (umatku,umatku,umatku.......) betapa cinta dan kasihnya Baginda kepada kita...betapa Baginda mengingati kita.... cintanya Rasulullah(S.A.W) kepada kita...sayangnya Rasulullah(S.A.W) kepada kita.....

Maka perbanyakkanlah Selawat ke atas Baginda Rasulullah(S.A.W)

Kepada yang masih mengingati lagu di bawah ini apalah kiranya kita menyanyikan lagu ini untuk mengingati sedikit sebanyak sejarah Baginda Rasulullah (S.A.W):

Junjungan Mulia Rasulullah (S.A.W)

( 1 )
Tercipta satu lembaran sejarah
Di tanah suci Kota Mekah
Hari yang mulia penuh syahadah
Bermulalah sebuah kisah

( 2 )
Malam Isnin subuh yang indah
12 Rabiul'awal yang cerah
20 April tahun gajah
Lahirlah zuriat dan syahadah

Abdullah nama bapanya
Siti Aminah ibunya
Riang gembira menyambutnya
Lahirnya putra yang utama

( ulang 1 & 2 )

Muhammad nama diberi
Gelaran yang terpuji
Nikmat Illahi sama disyukuri
Terima putra yang berbakti

( ulang 1 & 2 )

Keadaan yatim anak mulia
Lahirnya bawa cahaya
Alam derita jadi gembira
Terima junjungan mulia

( ulang 1 & 2 )
Posted on 10:17 AM by azri and filed under | 1 Comments »

Kejam celik-kejam celik 3 bulan je lagi


Kah kah kah kah,hik hik hik hik, har har har har........!!!(ketawa)

bila ketawa bersama kawan kadang kala hati berdetik dan betapa cepat masa berlalu....betul la kate pepatah mase tidak menunggu kita....
kejam dan celik dah tinggal beberapa bulan je lagi kat Uni(ums).....ado....

kadangkala bila dipikir-pikir balik time cmni lah persahabatan semakin erat....semakin rapat....semakin baik.....semakin sayang....semakin hari semakin sayang.....

kadangkala makin rindu kalau tak jumpe kawan walau sehari.....huhu

kadangkala time cmnila kalu bleh nk wat ape2 aktiviti bersama kawan....

kadangkala time cmnila nak tambahkan kawan banyak-banyak biar riuh! hidop...

apepon hidup macam roda....bertemu dan berpisah (kurang betul) bertemu dan berkawan selamanya (baru betul).....

Posted on 6:36 AM by azri and filed under | 5 Comments »

Antara diary dan dot dot dot....!!


Pengalaman di Aussie banyak mengajar
siapa aku diantara manusia sarwajagat


Kemarin kembaraku.....aku rindu

semalam sudah berlalu....x suka
harini perlu dilalu....yang ni nyata didepanku
esok impianku.....bler bler...

usaha? dan hanya tuhan yang tahu.....



kita tahu, semua orang tahu bahawa harini perlu lebih baik daripada daripada semalam,,,daripada esok perlu perlu perlu baik daripada esoknya lagi!

tapi adakah ianya berlaku!!!

x perlu banyak impian kalau secubit pun tidak tercapai

tapi ada orang berkata biar banyak impian
atleast kalau banyak yang tak tercapai ada jugak yang tercapai....

tapi kan lebih baik daripada orang yang terus x de impian....

hah!

tempik nafsu....alaaa buat je ape yang nak buat....

manusia?

p/s: teruskanlah berfikir.....x salah.....
Posted on 8:24 AM by azri and filed under | 0 Comments »

im lucky


Do you hear me,

Talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the wo
Posted on 5:42 AM by azri and filed under | 0 Comments »