KETAM TARIK AKU TARIK....!!!(ketam vs azri)akaka....


syukurla nak...!!



tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermain...akakaka....

gelanggang pergelutan aku vs si "KETAM"
(kali ni aku tak sempat amek pic ko ketam..i will be back)


alhamdulillah....sukur....
semalam aku p mancing ngan uncle aku.....
walau bhujan bpanas....tp y penting mmg segonok gile....

n macam2 berlaku.....tp sebelum 2..nak cite pasal aku dapat ikan sembilang n citer pasal "KETAM"....nak tau mase dah kuarkan mate kail dari mlut ikan kat atas batu 2...ikan 2 tmasuk dalam lobang.....celah batu 2.....then nak tau ape jadi....ade ketam kat dalam 2....nak dijadikan citer....aku nak kuarkan r ikan tu dari celah batu 2...then boleh plak ketam kat dalam lobang tu men tarik2 ikan tu ngan aku....ketam tu tarik ekor ikan, aku plak tarik kpale ikan....memang sungguh DRAMATIK r.......aku pon nek gelak tengok telatah ketam tu(aku rase ketam 2 pon msty gelak tengok tlatah aku..akakaka)....(mmg pelik an tp ni citer betul ni...nak tau lebey lanjut...t jumpe aku citer...akakakaka...or boleh hubungi di talian y korang tau an!!)

first nampak KETAM panjat pokok...
then KETAM makan sate.....
kali ni plak main tarik-tarik ngan KETAM...
ko ni KETAM mmg klaka r....(ntah ape lagi r lpas ni ko nak bgurau ngan aku KETAM)
pjol!!...aku rase skunk ni...bukan manusia je unik....KETAM pon unik gak r.....

kesimpulan drpd citer ni adelah....SEGONOKNYEEEEEEE>>>>>>>>>>......

P/S: KETAM ko semakin berani.....ko semakin berani men tarik2 ngan aku....ko mmg klaka r KETAM>>>>>>.....(coming soon "WARKAH KEPADA KETAM" nantikan.........)
Posted on 7:49 PM by azri and filed under | 4 Comments »

KAWIN......KAWIN.......

ni adalah halangan y pertama....haa nampak pihak pengantin laki ngah
selok kocek...
nak kuarkan angpaw (heheh! kayo den...koyo)


baru lepas halangan pertama, ade 4 lagi halangan(sabojela nak oi)


Haaaaaa....ni nak citer pasal owang "kawin" ni....
ahad aritu anak bangsu maklong kawin...

ni nak citer pasal adat lani.....
kalu kat joho ni kadang2 kalu nak bersanding pengantin lelaki kene berarak diringi paluan kompang menuju ke rumah pengantin pompuan...(ala dekat je dari rumah sebelah)
nak dijadikan cite....

biasenye ade sesi roadblox dari pengantin pompuan ...so kalu pengantin lelaki nak masuk umah kene r bagi angpaw mase kene blox dr pihak pompan....

nak dijadikan citer lagi.....kami dari pihak pompan telah mengenekan sebanyak 5 roadblox kpd pihak lelaki.....(secara x sengaja)

memang klaka giler mase 2...bayangkan r...sampai 5 blox beb!....(sabo jela beb!!)

untuk keterangan lanjut berkenaan sesi tersebut...bolehlah hubungi saya ditalian yang korang tau.....akakakakaka.....


p/s: syukurlah nak...!! segale-galenye selamat....whheeeeeeuuuuw......
Posted on 5:26 PM by azri and filed under | 0 Comments »

SUKE !



Alhamdulilllah, selamat sampai ke kampong halaman....setelah bebebebebeberapa bulan x balik..... syukur alhamdulillah.....x de idea nk post ape2.....

p/s: ketenangan ade padanye.......(syukurlah nak.....!)
Posted on 7:51 PM by azri and filed under | 5 Comments »

Ajal & Maut (Hargailah nyawamu.....)


Salam....(cam lame giler dalam blog x bagi salam an...)

bende ni bg sesetengah owang mgkin kecik je sebenanye...
tp bende kecik...kekadang boleh jadi bende besar beb kalu x ditangani dan dikawal secara berhikmah....
tetibe je nak share...kat owang2 yang jengok bloog aku...

camni citenye....

"masalah " adalah perkare y datang dan pergi (mungkin ade sesetengah yang phm....zass....!!)
ade owang penah cakap kite adalah orang pandai(amin*)dan perlu menghadapi sesuatu tu dengan pandai lah kan.... bukan....b***h....

tadi( iaitu jam 2.30pm aku pandu kete)kat traffic light....aku termengelamon....ttg sesuatu.....
nak tau ape jadi....(ala....owang len mgkin bukan kesah pon....) lepas sadar dr mengelamon....masuk gear 1 terus je jalan....."ngeri beb",....mase tu lampu "merah"(merah beb merah).....aku ingat da ijau dah....
naseb bek.....mase tu syukur sangat x de kete.....(YA ALLAH!!)

p/s: perbanyakkan istigfar.....Azri....!!
Posted on 12:56 AM by azri and filed under | 2 Comments »

KETAM MAKAN SATE?




Once upon a time.....di "Pulau Gaya"

ari2 pegi pulau gaya ade wat research ckit, penduduk kat sini rata-rata duk kat kg.air ataupun buat umah atas air....cm2....zassss.....!(nak tau lebih pasal p.gaya ni type la sndri kat google k)
yang aku nak cite kt sni adalah haku boleh plak! ternampak seekor ketam sedang memakan "sate"...beb!(Untuk pengetahuan smua sate tersebut bukan sate kajang au..) ni sate pulau gaya...x da jual dimana-mana..nak tau lebih lanjut boleh jumpe aku...t aku cite panjang ckit drpd ni...wheeew,......
ni betul-betul ni bukan men men....

ntah la pelik gile....satu lagi aku tanye r kat pak cik y jual sate berdekatan...
cmne ketam tu boleh dapat sate tu...pakcik 2 kate...ntahla nak....
pakcik pon x tau....(mesej y nak disampaikan disini adalah pakcik tersebut curiga bagaimana sate beliau boleh diambil dengan begitu mudah atau ketam tersebut telah menjalani latihan khusus spt y diambil oleh James Bond/Charlies angel)akakaka...
masuk kali ni da 2 kali nampak ketam buat bende2 pelik....yang aku x pernah nampak....
ari2 sekali nampak ketam panjat "pokok bakau" mase p "KK WETLAND"....

p/s: nampaknya ketam zaman skunk ni da ade hobi baru r...."makan sate dan panjat pokok...."
p/s kpd ketam: aku harap ko "ketam" mintak r ngan pak cik jual sate tu kalu ye pon nak makan sate....
Posted on 9:49 PM by azri and filed under | 4 Comments »