Warkah Kepada Selipar



Puisi bertajuk: "Seliparku Putus"

ko itam (QS)
walau itam tp menawan
tp skunk... ko da putus....(lex azri lex...)
jauh tau aku beli ko...(OZ beb OZ)
owang mane tau aku cedey....
x tau kan mmg x tau....

smua orang x hirau pon kalu ko putus...
tp haku....tp haku....
hanya haku yang tau....

walau ko hanya selipar
walau ko hanya dibawah telapak kakiku
walau ko tidak bernyawa
walau ko mmg itam
ko tetap sentiase bersamaku...

owh selipar....
"Selipar ku putus....."

p/s: ko tetap di hatiku.....
Posted on 9:54 AM by azri and filed under | 7 Comments »

"MEN" TAKOTKA!!

DRAMA YANG SUNGGUH DRAMATIK!

Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Memasing nak nunjuk siapa yang paling

terer. Mereka pun mengadakan

sebuah pertandingan tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi

kesempatan untuk memulakan pertandingan.

Lalu diapun terbang secepat kilat, tak sampai 2 minit dah balik. Mukanya penuh dengan

lumuran darah, dan menyeramkan. Terus dia berkata

"Nkorang nampak kampung kat seberang bukit itu ?" Yangdua ekor pontianak tu ngangguk,

"Iya, nampak." "Satukampung tu itu...habiissss aku kerjakan!!!!"

Anginjugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini giliran

pontianak yg setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelibat jugak,

tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran darah.

"Nkorangnampak Bandar tu ?", katanya dengan muker yg kerek

"Iya,nampak", yang dua ngangguk juga. "Satu bandar itu juga habiiissssss!!!",

kata pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram," ha ha ha hah".

Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak.

Dia pun tunjuk skill terbang cam kilat. Amat lah terperanjat nya dua sahabatnya,

sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh cucuran darah dimukanya...

Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata, "Gilaa ahh dia ni tak

sempat aku nak duduk dia dah balik, memang dia paling power".

Sambilmengosok gosok idong nya pontianak tu pun berkata,

Ngkorang nampak tembok batu tu ?"

"Nampak! Nampak!", kata yang 2 ekor tu...

"Err aku tadi tak nampak".

llaa...ghupe nyer yang last tadi telango tembok..sian bedarah mukenyer...

ahak ahaka ahk
Posted on 10:51 AM by azri and filed under | 1 Comments »

Lengkuas oh lengkuas..!!




Harini adikku bell balik
so plan nak masak "udang masak lemak cili api" (wheeew...)
na.....
nak dijadikan cerita punyela bengang arini aku cari lengkuas kat GIANT n beberapa fresh market tak jumpe-jumpe jugek ape yang namenye lengkuas....
punyela kehulu-kehilir cari x jumpe-jumpe....

persoalan kajian: Adakah lengkuas di sekitar kawasan kk sudah mengalami kepupusan?....wheeeew...!

fedup jugak!....dan akhirnya aku mengambil keputusan untuk guna je bahan yang sedia ade.....huhu....

x pe..... pesanan kpd cik lengkuas....kalu aku jumpe ko.....ko tau la aku nak wat ape ngan ko....haha...(azri ape kau buat)
Posted on 9:20 AM by azri and filed under | 8 Comments »

"SELAMAT HARI GURU"




Aku ni bukan org yang pandai berkate-kate....

tp apa aku boleh cakap pasal hari guru ni adalah "aku sayang mereka semua"......bile pikir pasal cikgu2 aku automatik hati gua sebak beb!!! tp aku tau orang len x kan tau sebab ni semua pasal ati beb.....bende yang x nampak...!!!

p/s : to adik beradikku...nanty kan kemunculan tazkirah utk korang....coming soon he....haha
Posted on 5:36 AM by azri and filed under | 2 Comments »

"SELAMAT HARI IBU"

syurga itu di bawah tapak kaki ibu
ketenangan itu sentiasa ada padanya....
i love u mama.....!!
Posted on 5:33 AM by azri and filed under | 2 Comments »

Susahnya nak puaskan hati semua orang




Rasullullah bersabda: "Siapa yang ingin dilapangkan rezekinya, dan dipanjangkan usianya, hendaklah ia memelihara hubungan silaturrahim". (HR Bukhari dan Muslim)

Dalam riwayat lain, Ali Karramallahu wajhahu berkata, bahawa Nabi SAW bersabda, "Siapa yang suka usianya dipanjangkan, rezekinya dilapangkan, dan dicegah dari kematian yang buruk, hendaklah bertakwa kepada Allah dan memelihara hubungan kekeluargaan". (HR Abdullah bin Al-Imam Ahmad )


Ya Allah Ya Tuhanku..berikanlah kekuatan kepadaku dan permudahkan segala urusanku....

Posted on 10:31 AM by azri and filed under | 7 Comments »

Untuk cik norti (tag punye pasal)haha...

haa...ni mmg pelik ckit cik norti tp....kirenye related ngan tag cik la ni..haha...

1. Letakkan gambar profile anda.






2. Terangkan maksud gambar itu.

gambar ni adalah gambar saya sedang melipat pusing-pusing/somersaults/flying(kate adikku mas) haha.... di odec,...haha....yang tengah mengguling tula adalah saya....memang epy n enjoy gilerr...lalala....

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu

memberi seribu kenangan kepada saya dan clasmate....haha....
Posted on 9:29 AM by azri and filed under | 6 Comments »

Pandu berhati-hati



haa...kepada sesiapa sahaja yang memandu kenderaan terutamanya warga kempes yang memandu motosikal.....dan juga terutamanya adik beradikku....kalu bawak moto 2 kene fokus...he ape? fokus.....ape?fokus....

p/s: jangan bergurau sende ketika memandu.....senyum pon kire dah ok k...!!!haha....
Posted on 8:45 AM by azri and filed under | 3 Comments »