EXAM HARI KE-3(over slep time exam....wheeew....)

Nep ko sedkit menghuru-harakan exam pagi td beb...hihihi....(klaka la ko ni Nep)

firstly.....kepada kenkawan "selamat menyambut musim exam (final)"....
setiap orang ada perjuangan kan kan kan....so juz do it....


klaka pon ada risau pon ada...
gara-gara cousin aka sahabatku y over sleep time exam(haha....)

nak dijadikan story seperti biase bile masuk je dewan exam
msty pandang kanan kiri dulu sebelum jawab exam

lepas bace doa dalam hati tengok si anep ni x de plak...

eh!!
mane plak budak ni...(dalam hati)
kawan-kawan lain semua dah stat exam
pengawas exam tanye r....eh! kan dah stat exam ni nape x stat jawab lagi.....!#@...


Aku: kawan saya x de dalam dewan ni

Pengawas: dari tadi x nak p tepon or tanye or cari dye
Aku: saya lupe...biasenye dye dah ade
Aku tambah lagi: boleh saya call dye?(dalam hati eh!macam talian hayat la plak)
Pengawas: awak call dye skrg depan saya
Aku: alamak kedit x de plak(dalam hati)
Isan Sari(duk sbelah aku aka watak sampingan):ha amek ni tepon aku....
Aku: bile try call x bleh la pulak.eh si Isan ni..dah tau x de kedit suh call...haha...(klaka la ko ni Isan)
Pengawas: sini saya tepon dye
Pengawas: salam awak anep ye?...(talk dalam line)
suasana dewan: sedikit gelak tawa kawan-kawan lain
Pengawas: cepat datang exam...
Pengawas: owh! dye over sleep la....


however, setelah beberapa minit baru r bodak bername anep ni datang....


hyeee.... macam-macam r kan gelagat kawan-kawan....(keluh hati, gelak hati, bercampur cedey da nak abis kampes life)


p/s: kepada kawan-kawan yang lain sebelum masuk exam tengok-tengok r dlu kawan-kawan kite either dah sampai ke blum sebelum exam 2....

tapi bagueh jugak pengalaman final year ni....ntah aper-aper je y berlaku....haha.....
Posted on 9:40 AM by azri and filed under | 4 Comments »

Anjing or Dog or What?





a dog has no use for fancy cars
or big homes or disigner clothes
a waterlogged stick will do just fine
a dog doesnt care if you're rich or poor
clever or dull, smart or dumb
give em your heart
and he'll give you his

how many people can you say that abot?
how many people can make you feel rare and pure and special?
how many people can make you feel extraordinary?

just think about it....


Beberapa hari dalam minggu ini aku sedikit tension dengan tesis n final exam yang bakal tibe dan banyaklah jugek kirenye menghabiskan mase dengan menonton movie.....
antra movie yang aku telah layan adalah:


1) Marley & Me(baru sempat nak habiskan setelah bersambung2)

2)Hotel for Dog


3)Shinjuku Incident


Ape yang aku nak share kat sini adalah movie Marley & Me dan juge Hotel for Dog yang berkisarkan pertalian persahabatan diantara manusia dan anjing/dog.

Macam tak percaye plak disebalik persahabtan ni antara manusia dan haiwan, ade sesuatu yang tersirat yang boleh diambil iktibar daripada cerita tersebut.

Tuhan memang maha kaya setiap makhluk yang diciptakannya tentu ada hikmah kewujudannya...

Memang sangat menyentuh, curiga dan kadang kala kita as mankind tak perasan dengan nilai tersebut.



p/s: Setiap yang hidup di muka bumi ini ade hikmah penciptaanya....

Posted on 10:32 AM by azri and filed under | 5 Comments »